Minősítés


Minőség és környezetvédelem - az ERDÉRT-Tuzsér Zrt. minősítései

Az ERDÉRT-Tuzsér Zrt.-nek filozófiája, hogy tevékenységében kellő figyelmet kapjon az ellenőrizhető minőségpolitika és a környezetvédelem. Erre szolgálnak bizonyítékként a különböző magyar és nemzetközi tanúsítványok valamint az ERDÉRT minőségi osztályozás is.

Az ERDÉRT elkötelezett híve az aktív környezetvédelemnek, és vallja, hogy Földünk ökológiai egyensúlyának megőrzése érdekében gátat kell szabni az egyre aggasztóbb méreteket öltő rabló fakitermelésnek. Az ERDÉRT-TUZSÉR Zrt. által megszerzett FSC ® tanúsítvány (License Code: FSC-C013069) is bizonyítja, hogy az ERDÉRT folyamatos ellenőrzéssel biztosítja a C-o-C megőrzési lánc fenntartását. Az eddigi FSC ® minősített saját termelt faforgács, hengeres vagy fűrészelt, igény esetén gyalult fatermékek, mellett kibővített FSC ® tanúsítványa szerint már minősített lap-lemez termékekkel is ellátja partnereit.

PEFC tanúsítással rendelkező fűrészrönköt, fűrészárut és faforgácsot (apríték, fűrészpor, gyaluforgács) kínálunk. Certification code: CU-PEFC-025094.

A nemzetközi tanúsítványok mellett a társaság nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megszerezze a magyar piac szereplői által megkövetelt minősítéseket is. Ennek megfelelően az ERDÉRT fűrészárui, gyalult termékei, állványpallója, valamint az ERDÉRT Faház szerkezete, azaz az ERDÉRT MULTI-MODUL Építőrendszer rendelkeznek ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht.) minősítéssel, mely alapján a társaság jogosult kiadni az erre vonatkozó Teljesítménynyilatkozatot. Szigorú ellenőrzést és tanúsítást követően az illetékes Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal engedélyezi a regisztrációs számmal ellátott tanúsítvány kiállítását, mely lehetővé teszi, hogy az ERDÉRT hőkezelt fűrészárut szállítson a csomagolóanyag-gyártók illetve felhasználók számára.

EUTR szerinti faanyag kereskedelmi lánc szereplők vagyunk.

Az ERDÉRT-Tuzsér Zrt. burkolóanyagainál a fogyasztók számára jól követhető, a vásárlói igényeket kielégítő minőségi osztályozást vezetett be. Mivel ez utóbbi termékcsoportra még nincs alkalmazható új szabvány, ezért e termékeket egy úgynevezett "ERDÉRT Gyalult termékek osztályba sorolása" alapján sorolták be. A besorolás eredményét a termékek címkéjén és a terméket kísérő felhasználási útmutatóban is feltüntetik.

Az ERDÉRT-Tuzsér Zrt. Megbízható Adózó minősítéssel rendelkezik 2016 tavasza óta és számlagaranciát vállal minden termékére.

Az ERDÉRT a hazai gyaluüzemek közt úttörőként vezette be legfőbb termékcsoportjainak CE-jelölését és azok teljesítménynyilatkozatát.